2012. április 24., kedd

Yves Rocher - a növényi kozmetikumok vezető márkája

Sziasztok!

Mostanában kezdtem el használni Yes Rocher termékeket, így úgy gondoltam, írok egy kicsit Nektek erről a márkáról.


"Yves Rocher már gyerekként, Bretagne szívében található szülővárosában, különleges odaadással figyelte a természetet. Lenyűgözte az ősei által szenvedéllyel megmunkált föld, ahol szívesen töltötte idejét, figyelte a természetet, kibővítette tudását, és megfejtette egyes növények titkát...

Ekkor ismerte fel, hogy a természetben rejlő határtalanság a női szépség igazi forrása lehet. A családi ház padlásán alkotott meg egy egyszerű kenőcsöt növényi alapanyagból... Ez jelentette egy új felfogás első lépését a kozmetológia területén.  Ennek az előzőleg sosem látott sikernek adta Yves Rocher a Cosmétique Végétale®, nevet.

1959-ben Yves Rochernak támadt egy forradalmi ötlete: minden nőnek korától,  lakhelyétől, és szociális helyzetétől függetlenül közvetlenül elérhetővé tenni a szépségápolási termékeket. Egy egyszerű ötlet, és mégis... Akkoriban a régimódi francia piac működése kizárólag az elit hölgyek számára tette lehetővé szépségápolási termékek megvásárlását. Yves Rocher ekkor talált ki egy új hálózati rendszert, amely örökre demokratizálta a kozmetikai szerek piacát: a csomagküldő kereskedelmet.

1969-ben Yves Rocher megnyitotta az első üzletét.

Több mint 50 év elteltével a megérzései,és a korát megelőző ötletei valósnak bizonyultak : Ma minden 3. francia nő Yves Rocher termékeket használ." (forrás: www.yvesrocher.com/hu)



Az Yves Rocher, mint márka kizárólag növényi alapanyagokat használ kozmetikumai elkészítéséhez, csomagolásuk környezetbarát, nagy hangsúlyt fektetnek a Föld terhelésének minimalizálására, de mindezt anélkül, hogy termékeik minősége csökkenne. A felhasznált növényeket saját maguk termelik meg, biztosítva evvel védelmüket.



"Yves Rocher már nagyon korán különös figyelmet fordított a termékek hibátlan minőségére, ezért a teljes függetlenség mellett döntött. A piac akkori működésével ellentétben kezébe vette az irányítást a termékek felett, felügyelve azok életét a növénytől a bőrbe jutásig : alapanyag ellátás, előállítás, növényi kutatás, koncepció, termékgyártás és forgalmazás... a márka ismereteinek egyesítésével minden lépést megtervez, megszervez és természetesen folyamatosan fejleszt.


Ez a függetlenség jelenti a garanciát a nők számára : 
• a legújabb kozmetikai hatékonyság
• a termékek kiváló minősége és teljes biztonsága
• minden elkötelezettségünk betartása és különös figyelem a fenntartható fejlődésre
• a mindennapos közvetlen kapcsolattartásnak köszönhetően (márkaboltok, vevőszolgálati központok, tanácsadónők...) a nők vágyainak ismerete
• mindig elérhető árak, mivel nem veszünk igénybe közvetítő-szolgáltatást


Közel 50 évvel az indítás után az Yves Rocher még mindig 100% független vállalat, az úttőrőnek számító « termelő-gyártó-forgalmazó » elképzelésének köszönhetően minden nő számára elérhetővé teszi a növényi eredetű szépséget.

Egy szellemiség, amely az egész családot áthatja és amelynek köszönhetően immár három generáció vállalkozó-kreátor áll a vállalat élén." (forrás: www.yvesrocher.com/hu)

A cég a szépségápolás szinte összes területét igyekszik lefedni. Kínálatukban találunk arcápoló, testápoló, hajápoló, lábápoló termékeket, sminkeket, parfümöket és férfiaknak készült termékeket egyaránt. 


Van egy állandó termékcsalád, ezeknek az ára leárazáskor sem változik. Ezeket a terméket főként fürdéshez használhatjuk, apró fürdőgolyókat, tusfürdőket vásárolhatunk, sőt ezekből ajándékcsomagokat is állíthatunk össze kedvünk szerint. 


Nagyon sokszor tartanak különféle akciókat, jelenleg kb. 100 termék kapható 1+1 akcióban, de a -50%-os kedvezmény az egész üzletre sem ritka. Szinte mindig van pár termék, amit -30%-os áron vásárolhatunk meg, ezeket állandóan cserélgetik. 

Ami a sminktermékeket illeti, nagyon szép árnyalatok kaptak helyet mind az állandó és mind az időszakos kollekciókban. 



Magyarországon jelenleg 16 üzlet található, Budapesten az Alleeban, Aréna Plázában, Árkádban, Camponában, Westendben, Duna Plazaban, Mammutban, az Europeumban, a Köki Terminálon, a Corvinban és a Teréz körúton, vidéken Budaörsön (Auchan) Győrben, Debrecenben, Székesfehérváron és Pécsen.

Európa nyugati részén sokkal több üzlet található, nagyon népszerű márka, Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban és számos más országban  webshopjuk is üzemel, ahol szintén rengeteg szuper akcióval várják a vásárlókat. Én eddig a webshopon keresztül nem rendeltem, de ahogy eddig olvastam más blogokon, olyankor rengeteg ajándékot küldenek az embernek. Lehet egyszer kipróbálom. :)

A következő posztban a személyes tapasztalataimmal jövök és a termékekkel, amiket én használok tőlük. 

Ti szeretitek ezt a márkát? Használjátok a termékeit? Miket próbáltatok? 



9 megjegyzés:

  1. A kedvenc márkám :) Jó volt olvasni! Én még nem jártam így utána, hogy ki is volt az alapító, szóval köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszett, mert én meg éppen azért kezdtem el bejárogatni a boltba, mert olyan sokat olvastam róla Nálad. :)

      Törlés
  2. Nem is olyan régen egy játékban nyertem ilyen márkájú szájfényt ami a kedvencem lett, meg egy lakkot azt is szeretem. Ja meg egy összehajtható táskát... És ez a kis táska mindíg jön velem mindenhova... Hiszen ki tudja mikor lesz rá szükségem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon jó ötletnek tartom az ilyen táskákat, meg azt is, hogy nem adnak sima szatyrot, mert ha már csak ennyivel is kevesebbet használunk, az már hatással van a környezetre.

      A kövi posztban megmutatom én miket használok.

      Törlés
    2. Kíváncsian várom... Sajnos nálunk nincs olyan bolt ahol van ez a termék... Legközelebb csak majd háromnegyed órás útra van. :( de ha megyek arra akkor nem hagyom ki a boltot az biztos. :)

      Törlés
    3. Meg a tapasztalatra is kíváncsi vagyok, meg hogy melyik jött be melyik nem. :)

      Törlés
  3. Nagyon szeretem én is ezt a termékcsaládot, tetszik a poszt:) Annyival egészíteném ki a felsorolást, hogy a Köki Terminálban is van üzletük, egészen pontosan az Office Shoes mellett, középen;) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, hogy szóltál, közben kiegészítettem még pár üzlettel, a Facebookon frissebb az üzletlista, mint a honlapjukon.

      Törlés
  4. Én is nagyon szeretem ezt a márkát :) Több féle termékem is van tőlük :)

    VálaszTörlés