2012. április 9., hétfő

Dóri - Élj egészségesen! 1.


Sziasztok Lányok!
Remélem nem gondoltátok azt, hogy egy poszt után megmurdáltam! :)
A helyzet az, hogy most fogok majd (ha Isten is úgy akarja) államvizsgázni és írom szorgosan a kis szakdolgozatomat…meg elkezdtem a jogsit és már vezetek a városban és ez is elég sok időt elvesz az életemből…Na viszont most már látom a dolgok végét és úgy gondoltam, adok életjelet! :)
Arra gondoltam, hogy csinálok egy ilyen élj egészségesen, faragd le a kilóidat, vagy éppen szedj fel egy keveset poszt sorozatot, ha Flory barátosnőm engedélyezi ezt nekem. :)
Következő héten, egészen pontosan kedden végre eljutok konditerembe, és megjön a tömegnövelőm is…tavaly nyár óta képtelen vagyok visszahízni a „versenysúlyomra”, hiába szedtem össze-vissza a vitaminokat, nem használt túl sokáig. Mivel a párom testépítő, tud nekem segíteni mindenfélében, úgyhogy igénybe is veszem a segítségét. :)


Az áhított súly 56, max 58 kiló, természetesen izomban és nem zsírban, tehát a szemét kaja ki van lőve…egyébként se egészséges.

A következőket lehet enni:
Szénhidrát: 
Rizs
Durumtészta
Teljes kiőrlésű kenyér
Ezekben jó a fehérje, de inkább szénhidrát szempontból:
Lencse
Zab
Bab
Fehérje szempontjából:
Tojás
Csirkemell
Pulykamell
Felsőcomb
Túró (lehetőleg minél kisebb zsírszázalékkal)
Halak (csak ne azt a ratyi Pangasiust :))

Ha annyira nem vagytok igényesek a kajára, akkor a következőket ajánlom:
Csirkemell rizzsel (de bármelyik husival jó)
Zab joghurttal: 150g zab ~3dl joghurtban megáztatva kb 10-20 percet hagyjátok állni, és ez reggelire tök jó!
Krémtúró: ez nem egy diétás kaja, de annál jobb.
túró+méz vagy szőlőcuki vagy lekvár + tejföl. A túró legyen legalább 250g…ha elsőre nem megy le, akkor 150g, de a 250g-nak van értelme igazán. Mehet bele gyümölcs is, például banánnal nagyon jó, de így is elég nagy kaja…negyed kg túró, egy kis pohár tejföl, egy adag cukor 
Tízóraira, vagy ha mentek valahova és nincs kedved kajás edényt vinni, csirkemelles szendvics…a lényeg, hogy csövön legyen husival, és ebből egy étkezésre 2-3at kéne letolni. 
Tojás bármikor, de legjobb reggel és este. 
A hangsúly a rendszerességen van, 2-3 óránként kell enni valamit, 2 okból:
Az izmoknak szükség van fehérjeellátásra
Ha ritkábban esztek, a szervezet raktározni kezd, tehát zsírosodtok.

Továbbá szükséges, hogy naponta 3-5 liter folyadékot vigyetek be és egyetek annyit amennyit tudtok.
Persze ehhez az egészhez elengedhetetlen, hogy közben rendszeresen mozogjatok is!!!
A következő posztban, kaptok egy kis leírást a töminövimről (már most félek tőle, állítólag nincs túl kellemes íze :P), és leírom azokat a gyakorlatokat, amiket szoktam csinálni és fogok is, hogy szép, formás legyen minden porcikám :) Ezt szeretném képpel is illusztrálni, remélem sikeres lesz a hadművelet! :)

Christina Halkiopoulos…durva csaj szerintem :D



No valami ilyesmi hasat szeretnék nyárra :P

5 megjegyzés:

  1. aztán miért Nikó? hatalmas eredményeket mutattál fel már Te is. Én sem leszek ilyen soha mint a képeken, nem is akarok, de van, akinek ez a cél. A lényeg mondjuk nem ezen van szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tudom, de mindig mikor mehetnék tovább meghátrálok..és nem megy tovább, nincs meg bennem az a kitartás és elhatározás mint nyáron :'( Most is elkezdtem 1,5 hétig ment és jött ez a **** húsvét...jahjjjj :S

      Törlés
    2. Van még időd nyárig, több, mint 1,5 hónap ;) Én is most fogtam bele újból, vagyis a kis húsvéti szünet után most folytatom..

      Törlés
  2. Az biztos, hogy hatalmas kitartás kell ehhez az egészhez, de ne aggódj, nekem se megy mindig...ez a csaj amúgy, aki az utolsó képen van fitness modell, tehát neki azért hát no...kell is valamit alkotnia.
    Én nem tudom, hogy Nikó mit csináltál, de ne add fel! :)

    VálaszTörlés