2012. február 18., szombat

Les Mills - SH'BAM

Sziasztok Szépségek!

Ma folytatjuk a Les Mills sorozatomat, pontosabban elkezdjük, mert a Zumba nem tartozik közéjük. Ma egy könnyedebb óratípust hoztam Nektek, ami eddig teljes mértékben megfelel az igényeimnek. Ez pedig a  SH’BAM ™. A véleményem csak a poszt második felében lesz, először nézzük mit is írnak róla az interneten:


"Egyszerű, de komolyan forró táncos mozdulatok, a SH’BAM ™ a tökéletes módszer az alakformálásra és a benned rejlő sztár felszínre törésére.
A zene a listavezető népszerű slágerekből, tánczenékből áll össze, melyeket a legjobb éjszakai klubokban is hallatunk világszerte, megszokott klasszikus remixekkel és modernizált latin ütemekkel megspékelve. A SH’BAM az abszolút szórakoztató és barátságos módja a sportolásnak. Minden 45 perces óra élénk, egyedi és változatos – és mint minden Les Mills program esetében, 3 havonta új zenei összeállítás és koreográfia készül.




Egy tipikus óra: 
Egy tipikus SH'BAM ™ óra 45 perc hosszú, 12 különböző zeneszám. Minden számhoz egyedi koreográfia és lényegében saját önálló tánc tartozik.

1. Az óra az instruktor által vezényelt bemelegítéssel kezdődik, ami mindenre kiterjed, vállak, mellkas, csípő, de még az ujjak is. 

2. Ami ezután következik, 35 perc, nem bonyolult, de  ultra-Fun Dance kombinációk listavezető régi és új slágerekre. Nem csak, hogy bőven van lehetőség, hogy tökéletesítsük az egyszerű mozdulatokat, de a nagy intenzitású kombinációk jelentik az igazán hasznos edzést. 

3. Annyira fogod szeretni, hogy észre sem fogod venni az idő mennyire elrepült és már a nyújtás közben állítjuk vissza a szívverést és a pulzust a normális értékre. 



Előnyök: 
  • A hatékony zsírégetés "kemény munka" nélkül érhető el
  • Táncmozdulatok és lépések elsajátítása
  • Javítja a koordinációs készséget
  • Növeli a fittnésünket
  • Szórakoztató, érzelmi töltetet ad, elfejeti, hogy valójában éppen"    (forrás: www.lesmills.com)
Most pedig következzék én mit gondolok. Otthon dance aerobik fan voltam és meg kell állapítsam, ez iránt hasonló imádatom van, pedig még csak párszor voltam. Nem szerettem eddig azt a zumbában sem, hogy minden számra más a koreográfia, de ez annyira adja magát, hogy nem lehet nem szeretni. Egy két edzés után már tudja az ember a különböző számokhoz tartozó lépéskombinációkat és még nagyobb intenzitással csinálja, a mozdulatok sokkal szélesebbek és hatékonyabbak. A legjobb az egészbe, hogy PARTY az egész, az összes edző, akinél eddig voltam, úgy felspanolja mindig a társaságot, hogy tényleg egy buli kerekedik ki belőle. Nagyon élvezem és nagyon hatékony is, mindig csurom vizesek a ruháim és most már tényleg szinte észre sem veszem, hogy eltelt az óra. Sajnálom, hogy nem tudtok ilyenen részt venni, de reméljük idővel. 
Végezetül belinkelek pár videót, sajnos még elég kevés van, ami jó, de a lényeg azért látszik ezeken is. 

Ez az első a kedvencem, de nem akarja beilleszteni videóként:











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése