2013. február 4., hétfő

TEST: The Body Shop - Testvajak

Sziasztok!

A mai poszt főszereplőiről már nagyon régóta tervezek írni. Amikor kijöttem Brüsszelbe, akkor kezdtem el ismerkedni a TBS márkával, eleinte csak kívülről, még csak be sem mertem menni, mert féltem, hogy elragad a hév. Egészen nyárig bírtam türtőztetni magam, amikor csaptam egy vásárlást, (ITT olvashattok róla). Szinte csak testvajakat vásároltam, meg egy radírt és minden mini kiszerelés.
Azóta már kipróbáltam egy samponjukat és a jézuskám is ebben az üzletben vásárolt be karácsonykor. Sőt, nekem is hozott valami olyat, amire nagyon vágytam, de erről majd máskor. 

A mai poszt főszereplői azok a testvajak, amik nekem vannak. 

Csomagolás:  Műanyag, csavaros tetejű tégelyben laknak a kis vajak, mind más színű. Ezek még a régebbi matricás változatok, kivéve a karácsonyit persze, nekem az újak is nagyon tetszenek, letisztultak és stílusosak. A mini kiszerelés 50 ml, a normál 200 ml-es. Jól záródnak, nyugodtan be lehet dobni táskába is gond nélkül.


Textúra: a 4 testvaj közül mindnek más-más textúrája van. A gyümölcsös illatok egy kicsit lágyabbak, a testápoló felé közelítenek, míg a nem gyümölcsös illatok valóban vaj jellegűek, de ezek között is van különbség. A kókuszos (már elhasználtam) és a gyömbéres (karácsonyi) krémesebb, a shea vajas és a csokis határozottabb textúra.

Hidratáltság: a testápolókhoz képest egy sokkal tömörebb dologról beszélünk, így sokkal kevesebb mennyiség is elég belőle. Nagyon könnyen felszívódik, de óvatosan kell bánni vele, mert ha túl sokat használunk, nagyon nehezen szívódik be és zsíros érzetet hagy maga után. A hidratáltsággal nincs gond, nagyon jól teljesíti a feladatát. 
A régi csomagolásra rá volt írva, hogy melyik illat/textúra melyik bőrtípusra ajánlott. Az enyémek közül példádul a pink grapefruit normál, a shea vajas pedig extra száraz bőrre való. 


Illat: Ez az ami amitől elsőre szerelembe lehet esni és onnan nincs visszaút. Az illata mindegyiknek, egytől eddig fantasztikus, legszívesebben megenné őket az ember, főleg a csokissal és a barackossal vagyok így. 



Összességében nálam 10/10 a The Body Shopnak, eddig mindet imádom, amit kipróbáltam. 

Ti használtok testvajat? Ha igen, milyet és mi a véleményetek róla?

11 megjegyzés:

  1. Eddig azt hiszem hármat próbáltam, a mangósat, a csokisat és a barackosat és mind a három "jóbarátom" lett. Ma a csokis van rajtam és az illat valami szuper, egész nap érzem magamon :) Kár h ennek kicsit keményebb az állaga, csak annyi bajom van vele :) Mindegyik olyan jól néz ki a képeken jaaaaj csak nehogy elcsábuljak, mert még van testápolóm bőőőőven, amit el kellene használni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ezekből is minimum 2 évre előre elég mennyiségem van, de sose tudok ellenállni nekik. :D

      Törlés
  2. :) szerintem nincs olyan nő, aki egy tbs testvaj kipróbálása után ne szeretne bele az egészbe (magába a testvajakba és persze a márkába is:))

    nekem volt eddig mangós és chochomániás, ősz óta áfonyásat használok (még a régebbi verziót, a lilát, nem a karácsonyi kollekciós áfonyát, bár az még finomabbra sikeredett, de abból van nagy testradírom, háhá:)), meg még vár rám egy mandulás (mert abba még kézkrémként szerettem bele, igaz most épp olyanom van és az extra száraz kezekre nem jelent megoldást :/)

    zseniális találmány, az egyszer biztos. (én még a banános sampon+balzsam kombóért repesek tőlük nagyon, azt is próbáld ki, ha eddig még nem tetted! ;))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos korpásodásra hajlamos a hajam, így ez a sampon kilőve, és sajnos a gyömbéres is, próbáltam, de nem használt, pedig imádtam az illatát.

      Törlés
    2. Én nincs olyan korpásodásra valójuk, amit még esetleg nem próbáltál? Illetve biztos, h korpásodik? Mármint régen a pasinak is mindig korpásodás ellenis samponja volt, mert még évekkel ezelőtt kitalálta magának, h olykor korpásodik, akkor korpásodik, de aztán én csak győzködtem, h vegyünk neki vmi normál sampont is és lám, vagy 3-4 éve nem használ olyan terméket, mégse korpásodik csak nagyon ritkán és picit hámlik a fejbőre, de ezt csak közelről látni, úgyhogy jó választás volt.
      Illetve Viki nagyon kedveli az YR korpásodás elleni samponját, neki nagyon be is jött, még az jut eszembe, ha nagyon olyan fajtát választanál és még nincs meg az igazi! ;)

      Törlés
    3. Tavaly használtam normál sampont, sajnos nem oldotta meg olyan szerencsésen a problémát, mint a barátodnak. Egész nagy ilyen ujjnyi nagyságú letapadt koszmók voltak a fejemen. Az YR egy ideig óráig jó volt, ahogy Vikinek is, pár flakon után ugyanezek a tünetek voltak, majd váltottam a TBS gyömbéresre, eredmény ugyanaz. Így fél év után visszatértem a szilikonos korpásodás elleni samponokhoz. A TBS-nek pedig csak a gyömbéres samponja való korpásodásra, másikat sajnos nem tudok kipróbálni, de most egy időre meg is elégeltem, hogy nem szép a hajam. Nem 1-2 hétig pepecseltem a szilikonmentes cuccokkal, ezek szerint az én hajam nem bírja. Ha lesz erőm lehet valamikor futok még egy kört a samponszappanokkal, hátha azok hatnak.

      Törlés
    4. :( hát teljesen megértelek, h visszatértél! azért időnként jó próbálkozást, hátha egyszer valami jól muzsikál... ;)

      Törlés
  3. Imádom őket :)) Viszonylag sok féle TBS testvajam van *.*

    VálaszTörlés
  4. nagyon olvashatatlan a betűtípus, összefolyik, és nincs türelmem kibogarászni, mit írtál :(

    VálaszTörlés
  5. A Chocomania-t használom a testvajból és az ajakvajból is, imádom őket :]
    És amúgy a testvaj tökéletesen rendbe hozza a könyököm és a térdem is :]

    VálaszTörlés
  6. És mit használsz korpás hajra? Nekem is ugyanez a bajom:/ Szinte lehámlik a fejem:(

    VálaszTörlés