2011. december 2., péntek

First shopping in Lush

Sziasztok!

Nagyon sokáig a közelébe se mertem menni a Lush üzleteknek, mindig csak kívülről csodáltam, mert tudtam, ha egyszer oda bemegyek, biztos, hogy nem tudok üres kézzel kijönni onnan.
Nyilván sokan ismeritek ezt a céget és a termékeiket is, de azért ejtenék róla pár szót és arról, amit vásároltam náluk.



"A Lush a legfinomabb alapanyagokból, sokszor friss gyümölcsök és virágok felhasználásával, egyedi ötletek alapján készít különleges termékeket. A Lush kozmetikumok célja nem csupán az, hogy a bőrt egészségesség és vonzóvá varázsolják, hanem az is, hogy a fürdés és a testápolás mindennapi rutinból megújuló szórakozássá váljon. " (www.lush.hu)


Érdekességek:
  • nem tesztelnek állatokon
  • nem használnak fel állati eredeti alapanyagokat
  • természetes anyagokkal dolgoznak
  • kézzel készítik a termékeket
  • kiállnak az állatkísérletek betiltásáért és a környezetvédelemért
  • Magyarországon 4 üzlet és egy webshop üzemel
Eddig nem nagyon volt fontos számomra, hogy csak természetes alapanyagokból készült dolgokat vásároljak, de már régóta mozgatott, hogy kipróbáljam ezt a márkát. Nagyon tetszik a cég filozófiája, így adtam nekik egy esélyt. 

Elég problémás tud lenni időnként a hátam és már otthon is erre kerestem egy jó erős bőrradírt. Sajnos kevesebb, mint több sikerrel. Amiről úgy gondoltam, hogy megfelelő lenne, drágállottam és a sima bőrradíros tusfürdőt nem találtam elég erősnek, így feladtam a projektet. Mikor világossá vált, hogy itt sem árusítanak a drogériákban bőrradírt, új lehetőségek után kellett nézzek. Szóba jött a The Body Shop, tetszett a kínálatuk az oldalon, de a magyar webshopon levő árak magasabbak voltak, mint a holland és reméltem, hogy a belga üzletekben is hasonló lesz. Ezen kívül találtam egy mini terméket is, ami 50 ml, örültem, hogy nem a nagyot kell azonnal megvennem és utána tárolni, ha esetleg nem válik be. Fel is kerestem itt 3 boltot, de egyikben sem volt ilyen picike termék, csak ajándékcsomagban. Kipróbáltam a testert ugyan, de még így sem akartam kiadni 15 eurot, pedig tudom, hogy minőségileg jó terméket kapnék. 

A Lush volt a másik opcióm, nekik is csekkoltam a weboldalukat és megtaláltam az állagában megfelelő terméket. Még evvel is hezitáltam, de végül beadtam a derekam és megvásároltam az egyik Sugar Scrub-ot. Az eladólány iszonyatosan édes volt, megpróbált rábeszélni egy kétszer olyan drága dologra, amit ki is próbált a kezemen és nincs kétségem, hogy jó terméket kaptam volna, de ügyesen megálltam, hogy azt is megvásároljam. Pedig már nagyon a határon voltam, hogy beadom a derekam. :)



"Termékleírás: 

Szilárd testradír, amely Fair Trade cukorral, vérkeringést serkentő édesköménnyel és gyömbérrel segít legyőzni a narancsbőrt. 

Használata: konyhakéssel vágd háromfelé, majd zuhanyzáskor egy darabkával dörzsöld át magad, és érezd, ahogy ragyogóvá és puhává varázsol. 

Összetevők: 
  • Fair Trade sugar - fair trade cukor
  • Sodium Bicarbonate - nátrium-bikarbonát
  • Cream ot Tartar ( Tartaric Acid)
  • Sodium Laureth Sulfate
  • Fresh Fennel - friss édeskömény
  • Fennel Oil - édeskömény olaj
  • Lavender Oil - levendula olaj
  • Fresh Ginger Root - friss gyömbér gyökér
  • Glycerine
  • Cocamide DEA
  • Lauryl Betaine
  • *Limonene - illóolaj természetes formában
  • *Linalool - illóolaj természetes formában
  • Perfume
  • Chlorophyllin
(A zöld összetevők természetes anyagok, a feketék pedig biztonságos szintetikus anyagok.)" (www.lush.hu)

Ára: Magyarországon a webshopban 1.190.- /100g, én itt 4.95 €-t fizettem érte.








Gondoltam írok Nektek egy kicsit arról a termékről is, amit az eladólány próbált megvásároltatni velem, mert szerintem azt is meg fogom venni, bár lehet, hogy otthon, mert ott olcsóbb. Ez a termék pedig a Mask of Magnaminty arc-és hátpakolás. Pakolás ugyan, de tartalmaz radírozó szemcséket is, így kettő az egyben termékről beszélünk. Nagyon finom mentás illata van. Két kiszerelésben lehet kapni, az egyik 125 g / 1.890.-/ 7.95 €, a másik pedig 315 g / 3.190.- / 14.95 €.



"Termékleírás:

Mentás arc - és hátpakolás. Sűrű, zöld maszkos szörnyecskéket tettünk kicsi edénykékbe az arcod tisztításához, és nagyobb edényekbe arra az esetre, ha nemcsak az egész arcodat, de a nyakadat és hátadat is mély tisztításnak kellene alávetned. Használd ezt akkor, ha hosszú ideje nem végeztél nagytakarítást. Ahhoz, hogy ki tudd tisztítani bőröd legmélyéről a piszkot, erre az erősen frissítő, nagyon mentolos, bőrnyugtató pakolásra van szükséged." (www.lush.hu)
(Egyetlen összetevő kivételével csak természetes anyagokat tartalmaz.)

A másik nagyon kedves pénztáros lány megkérdezte, hogy szeretnék e valamiből termékmintát kapni és természetesen igennel válaszoltam. Így kaptam egy pici tégellyel a Dream Cream nevű testápolóból, ami kifejezettem érzékeny bőrűeknek ajánlott. Ez a testápoló világszerte a toplisták élén áll, kamilla, zabtej, rózsaszirom és levendula összetevőkből áll. 
240 g / 4.490.- / 18.95 €





És még végezetül annyi, hogy a kassza előtt volt tester a Bubble Gum ajakradírból és hát az valami isteni. Nem csodálom, hogy Bikira Roni nem tudta otthagyni. Ez pontosan az a termék, ami itt éppen dupla annyiba kerül, köszönet a jelenlegi euro árfolyamnak. :(

A radírról és a testápolóról lesz majd teszt is, csak szeretnék időt hagyni nekik, több használat után fogok majd véleményt alkotni.

Szoktatok rendszeresen vásárolni a Lush-ban? Melyik a kedvenc terméketek? 

3 megjegyzés:

  1. Már én is szemezek a Lush dolgokkal :):)

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretem a Lush dolgokat, és ezeket még pont nem próbáltam:)
    Nemrég írtam én is más lush cuccokról:
    http://enchanting.bplaced.net/?p=512

    Én a fürdőgolyókért vagyok oda meg vissza:D

    VálaszTörlés
  3. Én is pont ezen a napon vásároltam először a LUSH-ban. Durva szemcséjű radírt kerestem, ami jó arcra és testre is. Az eladó lány több terméket is ajánlott, de aztán a durvább szemcséjű Rub,Rub,Rub radírozó tusfürdő mellett tettem le a voksomat. (http://www.lush.hu/item/rub-rub-rub-radirozo-tusfurdo) Igaz, kicsit drágának tartottam, mert 3.290 Ft volt, de megérte. Alapvetően nagyon problémás az arcbőröm, eléggé zsírosodásra hajlamos sajnos, viszont télen meg nagyon kiszárad és hámlik. Lekopogom háromszor használtam eddig a Rub-ot és most úgy tűnik, hogy nagyon jót tett a bőrömnek és kb. kiegyenlítődött a két hatás. Egyébként nagyon kellemes illata van, bár eleinte egy picit csíp a tengeri só miatt, de hamar elmúlik.

    A Dream Creammel én is szemezgetek, mert állítólag jó az ekcémás bőrre, és nyugtatja, csak az a fránya ára :(

    VálaszTörlés