2011. november 28., hétfő

Diet-post

Sziasztok!

Tegnap említettem a Facebookon, hogy mától kezdve diétázom. Nincs ennek akkora nagy jelentősége, mert szinte mindig diétázom, de most egy jó ideje valóban nem figyeltem oda az étkezésemre. Az általában diétázom kifejezés nem is a legjobb, inkább mondanám, hogy egészségesen próbálok étkezni és kialakítani egy állandó és folyamatos életstílust. Néha persze vannak "bűnös" időszakok, ilyen volt ez az elmúlt 2 hónap is. Ilyenkor van egy intenzív 2 hetes diéta, amit alkalmazni szoktam. Tudom, ezekre azt mondják, meg én is ezt vallom, hogy nem hatásosak,sőt, többet ártanak, mint használnak, de nekem arra pont megfelel, mikor krízishelyzet van, vagy ha vissza szeretnék állni, ez megfelelő kezdés nekem. Most persze jön a karácsony, de arra is jó, hogy legalább ne plusz kilókkal álljak neki az ünnepi fogásoknak, amiknek nem lehet, nem is szabad ellenállni. Az étrendet lehet már sokan ismeritek, több változata van, apró eltérésekkel. Minden nap le fogom nektek írni az aznapi étrendet és elmondom, hogy mennyire tartottam be, ha tudok, majd képeket is rakok fel. Sajnos nincs induló adat, mert nincs mérleg, de nekem sosem a kilók számítottak, hanem az eredmény a tükörben.

Lássuk tehát a mai napot:

Reggeli: feketekávé cukor nélkül

Ebéd: 2 db főtt tojás, sós vízben főtt spenót (bármennyi)

Vacsora: 1 szelet főtt marhahús, saláta (bármennyi)

Ebédkém

Vacsora - még nincs kisütve a husi :)

Igen, valóban nem sok, de elvégre csak két hét. :)

7 megjegyzés:

  1. Személyszerint nagyon szeretem a spenótot^^
    Egyébként mellé tornázni is fogsz rendszeresen, vagy csak az étkezésekre fogsz jobban odafigyelni?

    VálaszTörlés
  2. nyami :) én ma sóskafőzeléket ettem tojással:D

    VálaszTörlés
  3. reggel is kell enni.egyèl valami teljes kiorlèsu dolgot.az orvosok azt mondjàk reggel kell tornàzni is.:)

    VálaszTörlés
  4. Én szeptemberben kezdtem el egészségesebben enni, "diétázni".:) Októbertől pedig rendszeresen tornázom.:)

    Egyébként, ha elfogadsz tőlem egy tanácsot akkor egyél legalább reggel is. Az a legfontosabb az egész nap folyamán: a reggeli. Főleg mert, ahogy látom csak napi kétszer eszel. Ami azért nem jó, mert ha éhesen eszel, sokkal több mindent elraktároz a szervezeted, mintha folyamatosan ennél. Mert úgymonnd "azt hiszi a tested", hogy a következő étkezésig megint sok idő fog eltelni és elraktároz (majdnem) mindent.

    Amúgy jól néz ki a salátád:)

    VálaszTörlés
  5. Aranyosak vagytok, hogy aggódtok értem, de ez csupán 2 hét, utána úgy folytatom, ahogyan kell: napi 5x eszem, nem hagyok el semmilyen fontos tápanyagot, tornázom. Tudom, hogy ez nem egy egészséges két hét, de most úgy érzem ezt végig kell csinálnom.

    VálaszTörlés
  6. Inspiráló!....én is most kezdem visszaszoktatni magam a bűnözős korszak után...a suliba is főtt tojással megyek :D remélem kitartó leszek, de ha elcsábulnék akkor bekukkantok hozzád és remélem lesz elég erőm lemondani a nasiról :D

    VálaszTörlés
  7. Mindig csak akaraterő kérdése. A nasiról való lemondás nekem is nagyon nehéz, mert szeretem a finom sütikéket, de majd karácsonykor. :)

    VálaszTörlés