2011. szeptember 27., kedd

Double step / Nonstop step

Sziasztok!

Mivel ma időben felkeltem és szép idő is volt, gondoltam csinálok egy sminket a pár napja bemutatott Essence új szemhéjpúderemmel. Meg is csináltam, nagyon tetszett is, de egyszerűen hiába a normál nappali fény, se kint, se bent egy értelmes képet sem tudtam készíteni, így mire hazaértem az edzésről átgondoltam a mai posztot.
Most kezdtem el újra edzeni a nyári kihagyás után. Tavaly nagyrészt dance aerobikra és power stepre jártam még Veszprémben és mindkettőt imádtam. Mikor hazaköltöztem a környéken kellett találnom valamit. Múlthéten elmentem egy step órára, ami tetszett, bár fel kellett vennem a ritmust, meglátszott a kihagyás a kondimon és a koncentrációs képességemen is. Ennek ellenére ma ugyanolyan lendülettel indultam el és egy teljesen új típusú órával találtam szemben magam. Itt nonstop stepnek nevezik, a Youtube-on a hasonló órák videóit double step néven találtam meg. A lényege, hogy nem csak egy padot használsz, hanem vagy mindenkinek kettő van, vagy pedig egy sorban helyezzük el a padokat és a végére beteszünk egy pluszt. Így a koreográfia két padra épül, ami ha két saját padod van nem is akkora probléma, de ha csak egy plusz pad van, nagyon kell figyelni a többiekre, főként ha oda-vissza forgásos a koreográfia. Ha elrontod, és nem tudsz rögtön visszaállni, inkább lépni kell egyet hátra, hogy ne zavarjuk a mellettünk állót. Mókás és nehéz is egyben, de nagyon élveztem. :) Alig várom a következő ilyen órát. Ami nekem még kicsit nehézséget okoz, amikor már egy oldalra nagyon begyakorlom a lépéseket, örülök, hogy végre megvan és akkor jön a másik oldal és biztos, hogy sehogy sem jön ki hirtelen. De ez csak gyakorlás és odafigyelés kérdése. Mivel ahova most járok, csak heti kétszer van, kénytelen vagyok a többi napokon is valamit csinálni, töltöttem le Czanik Balázs órákat, ez lesz a holnapi kihívás :)
Ti hogyan, mennyit és mit edzetek?

Végezetül pár videó, ami nagyon tetszik, király ez a pasi (mint tanár :P ):






2 megjegyzés:

  1. Hát Flory, az utóbbi időben én is rászántam magam az edzésre:) Le is töltöttem pár programot,most a Hip Hop abs-t nyomom. Tetszik nagyon, főleg hasra. Aztán vannak még, csak egyelőre nem nagyon tudtam magam rászánni a többire, hogy rendszeresen csináljam, fenék-comb- Brazil Butt Lift, nagyon leizzaszt:D, egész test:Turbo Jam. Ilyen rúgós-ütős dolog:) Ezzel telnek a napjaim :D

    VálaszTörlés
  2. Hát én most heti 2x járok rendes edzésre, de itthon is kellene csinálgatni. Czanik Balázst töltöttem le, de ahhoz egyedül nincs türelmem, mivel nem szeretem a rúgásokat nagyon, nincs húzóerő. Majd talán később, mikor már visszajön a kondim. Ezen kívül más még nincs, de keresek mindenképp, csak amit én szeretek (dance aerobic) nem nagyon találok.

    VálaszTörlés