2011. október 13., csütörtök

High-heels addiction

Sziasztok!

Azt hiszem a címből már sejthető, hogy nem kicsit vagyok oda a lábbelikért. Én evvel vagyok úgy, mint Gombóc Artúr a csokoládéval. Legyen az balerina, magassarkú, csizma, félcipő, papucs vagy szandál, odavagyok értük. A kiemelt kedvenceim a magassarkúk, ezért lesz ez az első amit megmutatok nektek. A cipőimet egyébként dobozokban tárolom, mindig megpróbálom a sajátjában, mert akkor dobozról tudom, melyik hol van, de ha ez nem megoldható persze másikban kap helyet. Előfordul olyan is, helytakarékossági szempontból, hogy egy dobozban több pár is van, ez főként lapos balerináknál és papucsoknál esik meg. Márkát tekintve nem vagyok elfogult, végletek között bármi előfordul, van kínai és Replay cipőm is. A vásárlások többségénél nem konkrétan indultam el, hanem valahogy mindig szembejöttek és olyankor nincs menekvés :) Ha találok egy cipőt, ami belopja magát a szívembe, imádnivalóan áll a lábamon és az ára is megfelel, akkor megveszem. Ezt évszaktól függetlenül szoktam véghez vinni, mert megesik, hogy a tél közepén találok egy balerinát 50-70%-kal olcsóbban. Ez konkrétan megesett 3 pár Esprit cipőmnél is és olyankor egyszerűen nincs szívem otthagyni. A kollekcióban, amit bemutatok, van két olyan pár is, ami már ezer éve nem volt rajtam, de nincs szívem tőlük megválni. Ez mondjuk szinte mindig problémát okoz, hogy bármennyire is jártam már szét egy cipőt, ha hozzám nőtt, nehezen válok meg tőle, még akkor is ha már az utcára nem merek benne kimenni. :)
Általában igyekszem akciósan vásárolni, de ez nem csak a cipőkre érvényes. Sokszor igenis sajnálom rá a teljes összeget, mert akkor mindig végigfut az agyamon, hogy lesz ez még olcsóbb is. Persze ebben benne van a kockázat, hogy addigra elfogy, nem lesz méret stb., de mint mondtam ritkán indulok célirányosan cipőt venni, így ez nem is akkora probléma. 
Most pedig lássuk mikről is beszélünk:

Itt láthatjátok a feketéket. Balról jobbra haladva pedig a legszélső az egyik bizonyos rég nem használt darab. A második és harmadik egy F&F és egy Cindy Crawford peeptoe. Az elsőnek a sarka is strasszokkal van kirakva, a másik pedig platformos. Ezután 3 strandard hegyes orrú jön, az első egy SMH Humanic, még a ballagásomra vettem, a másik kettő kínais, valamint a legvégén látható csizma is. Ez az egy magassarkú csizmám van MÉG! :)


Itt a színes darabokat láthatjátok. A bézsek közül az első a másik rég használt darab, a másik pedig egy Esprit. A fehérek közül a bal oldalit augusztusban vettem egy esküvőre, a másik egy platformos Funky Shoes Humanic cipő. A lilák mindkettő Humanic, a szandál N2H a platform pedig Replay. 



Az utolsó két képen a kedvenceimről csináltam még képeket. A 3 platform cipőmet egyenesen imádom, de ezek közül is a lilát a legjobban. Ennek története is van, ugyanis ezt a cipőt nekem találták ki. Legalábbis ezt a darabot biztosan. Mariborban vásároltam még tavaly, ahol májusban láttam meg, már akkor is az akciós részen volt, ez az egy darab volt belőle. 110 euró helyett volt először 75, majd 55 euró. A nyár folyamán kéthetente elmentem és megnéztem, felpróbáltam, mentem benne egy kört, de sosem vettem meg. Az utolsó előtti napomon, mikor a szüleim jöttek értem, elmentünk vásárolni és még mindig ott volt. Anya azt mondta, megveszi nekem és majd a fizetésemből, amit aznap este kaptam meg, visszaadom. Természetesen nem mondtam nemet, hiszen ez a cipő egész nyáron rám várt. :) Végül megkaptam a születésnapomra és nem is kellett visszaadnom. Sajnos ritkán tudom felvenni, mert velúr és nagyon féltem.
A fehéret és a feketét szintén nagyon szeretem, mert olyan csinosak, akár csőfarmerrel, akár szoknyával, hozzájuk illő kiegészítőkkel remek viselet.

Ti milyen típusú cipőket hordtok leginkább? Milyen magassarkúkat vesztek általában? Hogy tetszenek az enyémek?






3 megjegyzés:

  1. Én mostanában tornacipős vagyok, meg néha sportcipő:) A tieid is elképesztően szép darabok.:) Nem szoktam magassarkút hordani,de tervezem, hogy stílust váltok, amint lesz rá pénzem, és elszántságom:) Nyáron fogok dolgozni menni, remélem össze tudok egy jelentősebb összeget gyűjteni. Egyébként én is odáig vagyok a cipőkért, bár annyira nem, mint te:D

    VálaszTörlés
  2. úúúúúúúúúú ezek a végén nagyon bejövősek.
    magassarkúakat csak alkalmakkor hordok mert nem tudok menni bennük=(
    most egy telitalpú bokacsizmára fáj a fogam remélem találok:)

    VálaszTörlés
  3. omg *.* az utolsó két képen levő cipőid <3

    VálaszTörlés